Kuten aiemmin jo mainittiin välipäivät Kari ja Johanna viettivät vauvan kanssa raksalla maalaten (Senni ei maalannut, vaan nukkui, söi ja kakkasi). Yllättävän monta päivää siihenkin hommaan sai menemään, loppiaisena käytiin vielä viimeiset seinät maalaamassa. Tai siis yksi makuuhuone on vielä kokonaan maalaamatta, mutta siellä ei ole vielä kaikki seinälevytkään kiinni. Tässä hieman kuvasatoa aluksi edellisvuoden puolella tehdyistä töistä ja lopuksi maalausurakan tuloksista.


Paneloitu sauna, johon on jo tehty lauteetkin.


Vihdoin ulkokuva, jossa näkyy piilotettu jätepönttö ja loivennettu rinne alas tielle.


Koirien "kylpyläkin" alkaa muotoutua.


Johanna maalaa taloa, terraa ja ruskeeta... (Senni lyö tahtia työnjohtajana vaunuissa)


Takka rapattuna ja koekäytössä. Toimii!

Värien valinta taloon oli Johannalle suuri murheenkryyni jo ties kuinka pitkään. Johanna kun pitää väreistä, mutta ei sekasotkusta. Myöskään liian räikeät värit eivät kiinnosta, tosin eivät liian laimeatkaan. Sopivan kompromissin löytäminen oli siis varsin vaikeaa, varsinkin kun pariin tilaan Johannalla oli tiettyjä "tunnelmavaatimuksia". Yhtenäisiin tiloihin pyrittiin saamaan yhtenäinen ilme täydellisen kaaoksen välttämiseksi, makuuhuoneisiin laitettiin sitten jotain ihan muuta oikeanlaisen tunnelman saavuttamiseksi. Takkahuoneen kanssa Johanna taisteli pitkään ja hartaasti, se kun periaatteessa kuuluu samaan sarjaan yhteinäisten tilojen kanssa, mutta on silti tavallaan oma nurkkansa ja vaati oikean tunnelman saamiseksi myös jotain ihan muuta. Tässä siis lopputulokset, joihin ainakin isäntäväki on lähes täysin tyytyväinen (Kari raukalla ei juuri ollut väreihin sanomista, mutta eipä ainakaan vielä ole uskaltanut valittaa).


Olohuone.

Päävärityksenä seinillä käytettiin hyvin vaalean ruskeaa, joka kuvissa näyttää lähes valkoiselta. Luonnossa väri näyttää lähinnä kitiltä. Tällä maalattiin kuisti ja eteinen, keittiö, ruokailuerkkeri ja olohuone yhtä seinää lukuunottamatta. Olohuoneessa jatkettiin luonnonvärilinjaa, kun takaseinä sai oranssihtavan terracotta-sävyn pintaansa. Kari nimittä väriä aluksi ripulinruskeaksi, mutta muutti mielensä kun väri seinälle ilmestyi. Vaalea huone tulee saamaan väriä itseensä vielä myös tummanruskeista kalusteista ja todennäköisesti tummasta sohvasta.


Takkahuone.

Takkahuoneesta Johanna halusi hyvin tummasävyisen tunnelmanurkkauksen. Koska katto ja lattiat kuitenkin ovat vaaleita, tuli seinistä varsin tummat. Takankin pinnoite on tummin mahdollinen, vaikka siitäkin olisi saanut tulla paljon tummempi. Takkahuoneen seinät siis ovat harmaat viininpunaista takaseinää lukuunottamatta. Aluksi Johanna pelkäsi huoneesta tulevan liian tumman, mutta nyt näyttää siltä, että siitä ei tulekaan tarpeeksi tumma, sohvakin kun tulee olemaan vaalea. No, ehkäpä siinä silti pystyy tavoittamaan oikean takkahuoneen tunnelman.


Päämakuuhuone.

Päämakuuhuoneen väritys oli helppo, värit valittiin suoraan verhoista, jotka ikkunaan tulevat. Pääväritys on vaalean turkoosi, yksi seinä on rusehtavanharmaa. Tämä seinä tulee saamaan itseensä vielä jonkin koriste-elementin. Turkoosi väri olisi Johannan mielestä voinut olla astetta vaaleampikin, mutta kelpaahan tämä näinkin. Kalustus tulee olemaan valkoinen, että huone säilyisi mukavan raikkaana.


Sennin huone.

Sennin huoneesta piti alunperin tulla ihan eri värinen, vihreän ja oranssin sävyinen, mutta ihanan tytön synnyttyä ei Johanna voinut välttää kiusausta "prinsessahuoneesta". Siispä pääväritys on tehty asunnon yleisvärillä, mutta yksi seinä on rauhallisen vaaleanpunainen. Huoneeseen tulee lisäksi tummanruskealla tehtyjä koristekuvia. Kalustus tulee olemaan valkoinen/tummanruskea. Huoneen yhteydessä olevassa vaatehuonessakin on yksi seinä tehty samalla vaaleanpunaisella, muuten kaikki vaatehuoneet ovat yleisvärillä maalattuja.

Loppiaisen jälkeen tulevat jälleen timpurit töihin ja he uhosivat laittaa töpinäksi. Listalla olisi kylpyhuone-/saunatilojen lattioiden laatoitus, saunan viimeistely, kattolistoja, laminaatin asennus makuuhuoneisiin ja loppukuusta tuleekin sitten jo keittiö-/vessakalusteet, joten pian pääsevät niitäkin asentamaan. Väliovetkin ilmestyvät jossain vaiheessa, joten kohta on nekin paikallaan. Sitten puuttuukin enää keittiön ja eteisen lattian laatoitus, laminaatit lopputiloista ja jalkalistat (ja noin miljoona pikkutyötä joita ei nyt tule heti mieleen). Sähkörasiatkin saadaan lähiviikkoina seinään. Aikataulu pitää ihan hyvin, nyt muuttotavoitteena olisi helmikuun puoliväli, ihan ystävänpäiväksi emme taida uuteen kotiin ehtiä, mutta ehkä jo seuraavalla viikolla?