Takkaa emme halunneet olohuoneeseen, sillä mielestämme takka ja televisio eivät sovi samaan huoneeseen (ainakaan meillä, muut tehkööt miten haluavat). Telkkari vie meillä kuitenkin selvästi voiton, joten päädyimme tekemään pienen erillisen takkahuoneen, joka samalla toimii vilvoitteluhuoneena saunasta tulijoille ja yhdyskäytävänä saunatilojen ja terassin välillä.

Aiemmissa kirjoituksissa onkin jo puhuttu tämän tilan ongelmista värienvalinnan suhteen - noudattaako samaa linjaa muun talon kanssa vai tehdäkö ihan erillisen muusta poikkeavan kokonaisuuden. Johannan haave oli kuitenkin saada takkahuoneesta mahdollisimman tumma ja tunnelmallinen, joten päädyimme käyttämään ihan uusia värejä. Ikkuna-ja takkaseinä ovat nyt hyvin tummanharmaita, kun taas sohvaseinä tuo hieman eloa huoneeseen tumman viininpunaisella /purppuraisella värillään. Takan ja piipun meille muurasi Petri Pakarinen Riihimäeltä, rappauksen sävy on tumminta mitä valikoimasta löytyi, mutta silti näyttää kovin vaalealta tumman seinän rinnalla. Ei se meidän eloamme silti ole haitannut, silmä on jo hyvin tottunut sävyeroon.

Valaistuskin tässä tilassa tuotti hieman ongelmia, päädyimme useampaan pieneen valonlähteeseen yhden ison sijaan. Seinällä on nyt kaksi mustaa verkkokaupasta löytämäämme lamppua, katon nurkassa yksi spottiryhmä jos tarvitaan hieman enemmän valoa ja keskellä kattoa roikkuu lähinnä koristeena Johannan pikkuveljen kouluaikoina takoma musta kynttiläkruunu.

Jääkaappi joka kuvissa hieman vilahtaa ei kuulu sisustukseen, se oli vain tupareiden ajan käytössä =)

Terassi nyt ei varsinaisesti kuulu sisäkuviin, mutta on kuitenkin olennainen osa taloa, joten laitetaan tähän mukaan pari kuvaa. Terassi ei ole vielä kokonaan valmis, kaiteet puuttuvat vielä kokonaan, mutta aikaahan siellä voi jo viettää ja grillaaminenkin sujuu hienosti. Terassin "sisustus" kuvissa on niiden samaisten tupareiden jäljiltä, joten satunnaiset tölkit ja roskis saattavat johtua siitä...


Tyylikäs tuparilahja, jolle täytyy löytää hyvä paikka pihalta.